Tämänvuotisiin veteraanien MM-kilpailuihin suuntasi pieni mutta sitäkin iskukykyisempi kolmikko😉(Risto, Pirjo ja Juha) tavoitteenaan parantaa edellisvuoden sijoituksia. Alkuun tämä näytti haastavalta suuren osanottajamäärän vuoksi. Tanska otti vastaan vajaat 4200 veteraanisuunnistajaa, suuren joukon huoltajia sekä avoimiin sarjoihin osallistuvat nuoret lämpimällä ja aurinkoisella säällä. Suurimmaksi osaksi kisoihin osallistui suunnistajia Ruotsista (844), Suomesta (654) ja Norjasta (553), mutta kaukaisimmat saapuivat aina Uudesta-Seelannista asti.

IMG 2115
Kilpailut käsittivät viikon aikana kolme mallisuunnistusta, kaksi karsintaa ja kolme varsinaista finaalia, mikä tarkoitti veteraaneille varsin työntäyteistä viikkoa. Sprintti-finaali päästiin juoksemaan kauniin Kööpenhaminan keskustassa turistien seassa, satama-alueella ja Christianborg-linnan kupeessa. Radat kulkivat sisäpihoilla, joissa oli paljon pieniä haastavia yksityiskohtia.

Sekä keskimatkan karsinta että finaali sijaitsivat North Zealand-alueella joka tunnetaan paikallisten keskuudessa Tanskan Rivierana. Suunnistusmaasto oli erittäin nopeakulkuista vähäisen aluskasvillisuuden vuoksi mutta oman haasteensa toivat lukuisat polut, joista läheskään kaikki eivät olleet kartalla. Vihreät alueet (kaatuneet puut) olivat todellakin läpi pääsemättömiä, ja nämä kannattikin suosiolla kiertää. Keskarin karsinnassa kaikki saavuttivatkin tavoitteensa yli odotusten ja pääsivät A-finaaliin. Pitkänmatkan finaali oli maastotyypiltään lähes samanlainen kuin keskimatkan mutta helteinen sää (tai kisaväsymys) vei terävimmän kärjen ORalaisilta.

Pitkän ja haastavan viikon loputtua kotiin viemisiksi saatiin urheilusta kipeytyneet paikat sekä tyytyväinen mieliala. Menestystäkin tuli: Pirjo nappasi sprintin finaalissa 8. sijan ja ukkomiehilläkin tulosta syntyi: Juhan paras oli sprintissä 54. ja Riston paras oli keskimatkalla 57. Kunkin sarjassa oli 220-350 osallistujaa. Kisajärjestelyt olivat erittäin hyvät ja kisapaikalla oli suuren urheilujuhlan tuntua: kaikki kannustivat toisiaan ja iloitsivat toisten onnistumisista. Ensi vuonna kisat järjestetään Rigassa Latviassa, jospa silloin saataisiin ORalta isompi joukko mukaan…?