Karsintakilpailut käytiin Kiilanmäen maastossa lähellä Tanhuvaaraa. Myrskyä lupailtiin, mutta rintama ei ehtinyt suunnistajien kimppuun ja reitinvalinnat tehtiin +12 asteen poutasäässä.

Karsinta ykkosen voittajakolmikko oli Aapo Leskinen 46:09, Johannes Pohjala 46:27 ja Jarno Parkkinen 46:29.

Karsinta kakkosen voittajakolmikko oli Timo Sild 42:59, Einari Heinaro 45:02 ja Pavel Kubat 46:46.

Karsinta kolmosen voittajakolmikko oli Vesa Taanila 46:12, Jussi Suna 46:32 ja Niklas Saramäki 46:34.

"Kivaa oli. Ei se nyt ihan puhtaasti mennyt, mutta harvoinhan se yöllä meneekään," Lynxin Niklas Saramäki kommentoi maalissa kolmannen sijan suoritustaan.

Terän Timo Joensuu pui maalissa suoritustaan. Joensuu nappasi finaalipaikan varmasti seitsemännellä sijalla.

Ennakkosuosikki Vaajakosken Terän Toni Saari jäi 10 sekunnilla finaalista. Syynä olivat alun vaikeudet suunnistuksessa ja muutenkin heikko kulku. Niinikään toinen teräläinen suosikki Samuel Heinonen jäi finaalipaikasta. Heinonen suunnisti ensin neloselle kolmosen sijaan huomaten vasta rastilla virheensä.

Muuten suosikit pitivät pintansa. Useat pidättelivät selvästi kovinta vauhtia vielä huomiseksi. Asiantuntijamme uskovat, että tänään kahdella minuutilla sarjansa voittanut Hiidenkiertäjien Timo Sild tulee olemaan sunnuntain Ruskarasteillakin kova sana.

Karsinnan tulospalvelu

Karsintakilpailun päättymisen jälkeen on tulosten lisäksi muodostettu H21-finaalien lähtölistat sekä reittihärveli Kiilanmäen radoista. Karsinnan 17 parasta kustakin erästä eteni A-finaaliin.