Koulu kartalla logo

Teksti: Henna Höglund

Kuvat: Minttu

IMG 20190514 120229

IMG 20190514 143730

Talvisalon koulun Heikinpohjan toimipisteellä, tuttavallisemmin OKL:n mäellä riitti tiistaina 14.5. vilskettä, kun oppilaat ja opettajat viettivät suunnistuspäivää. Tapahtuma oli osa Suunnistusliiton Koulu kartalla- hankeen pilottitapahtumia, jossa testataan ja opastetaan uudenlaisten suunnistusharjoitteiden pariin. Aamu- ja iltapäivän aikana koululaiset tutustuivat tötsä- ja labyrinttisuunnistukseen sekä kirmasivat sprinttiä tuliterällä Eero Turkin tekemällä pihakartalla.

IMG 20190514 131510IMG 20190514 121106

Suunnistus, kuten monet muutkin lajit olisivat mieluusti koulujen ohjelmassa keväällä, jolloin olosuhteet ovat parhaimmillaan. Kaikki eivät kuitenkaan mahdu kevään lukujärjestyksiin, eikä ajantasaista suunnistuskarttaa välttämättä ole saatavilla. Koulu kartalla- hankkeella annetaan idoita siihen, miten suunnistusta ja siinä tarvittavia taitoja voi harjoittaa liikunnan ohella myös muiden oppiaineiden yhteydessä. Suunnistuksen avulla voidaan saada koulupäivään lisää liikettä, kertoi Suunnistusliiton nuorisopäällikkö Timo Saarinen iltapäivällä Savonlinnan seudun liikunnanopettajille järjestetyssä koulutuksessa hankkeen taustoista.

Onnistumisen elämyksiä, kehuja ja kiitoksia saatiin sekä Timolta, opettajilta että oppilailta. Keskusteluissa opettajien kanssa ilmeni tarpeita uusille ja ajantasaisille kartoille lasten ja nuorten liikuntapaikkoina. Seuratoimijat Pekka Vilskan johdolla iloitsivat innostuneista suunnistajista ja hyvästä tunnelmasta. Erityismaininta käytännön järjestelyistä Kaiposen Kirsille. Taas saatiin hieno tapahtuma aikaiseksi! 

Lue Koulu kartalla hankkeesta lisää www.koulukartalla.fi

Koulu kartalla 3Koulu kartalla 2