Kahdeksan Olavin Rastin suunnistajaa matkusti Ilomantsin saloille suunnistamaan erikoispitkän matkan Suomen mestaruuksista. Kisalle oli lupailtu laadukasta maastoa ja perinteisiä suunnistustehtäviä. Mukana oli myös ensimmäistä kertaa Olavin Rastin edustaja Salla Tarvonen. Salla tunnetaan erityisesti muutamista hyvistä Venlojen viestin suunnistuksista Kangasniemen Kalskeen väreissä.

Mitaleja tai plaketteja ei saaliiksi tällä kertaa edustajat saaneet, mutta hyviä sijoituksia sekä lupaavia suorituksia kuitenkin. Parhaasta sijoituksesta vastasi H50-sarjassa puheenjohtaja Hannu Kosonen, joka oli 10. 12,8 kilometrin matkalla 55 osallistujan sarjassa.

- Kisat olivat hyvin järjestetyt ja maasto oli mukavaa. Oma suunnistus sujui hyvin, vain ykkösellä kului minuutin verran ylimääräistä, mutta muuten suoritus oli suunnistuksellisesti onnistunut. Taktiikkana olin ajatellut kiristää loppua kohti, mutta paukut olivat jo kuluneet matkalla, Hannu tuumi iltasella kotiin jo palattuaan.

Mape raportoi kisapaikalta, että kiirettä pukkasi alussa, kun lähtöpaikalle vievä bussi starttasi melkein heti kisapaikalle saavuttua.

- Juoksu kulki, mutta suunnistus ei sujunut. Eerikalla tuli muutamalla rastilla isompi pummi, mutta muuten sujui hyvin. Maasto oli mäkistä, mutta pohja oli huonompaa kuin odotimme, tytöt kommentoivat suorituksiaan

Nettitoimitus tavoitti vielä H45 sarjassa suunnistaneen Kaurian Juhan, joka oli tyytyväinen päivän urakkaan.

-  Kisa meni mukavasti, taas tuli reissu heitettyä läpi. Viitisen minuuttia saattoi jäädä optimisuorituksesta, mutta pitkällä matkalla ajanhukkaa kertyy enemmän. Pirjo jäi kotiin potemaan pohjevaivaa, mutta oli katsonut tuloksen olleen 14. Seuraavaksi lähdetään Nikon kanssa sprintteihin ja Pirjokin on siiheksi jo ehkä kunnossa, päätti Juha kisaraporttinsa. Tuloksista hänet löytää 58 lähtijän sarjassa siis sijalta 14.