Olavin Rasti jatkoi hyväksi havaittuja yhteistreenejä, nyt päivän mittaisena kokonaisuutena. Harjoituksissa kehitettiin tällä kertaa sekä fysiikkaa että taitoa. Paikkana oli Tanhuvaaran urheiluopisto, jossa harjoitukset ja ruokailu saatiin hoidettua kätevästi.

Aamu aloitettiin sprinttisuunnistuksella opiston alueella, viuhkatyyliin kolmella eri radalla. Lähdössä oli jopa ruuhkaa, sillä yhtä aikaa starttasi 15 suunnistajaa. Vaikka lunta oli paikoin enemmänkin, vauhtia radalla riitti. Monilla väleillä joutui tekemään myös tiukkoja reitinvalintoja, lumi antoi lisämausteensa tähänkin. Tuttu alue yllätti monet haastavuudellaan. Kovinta vauhtia piti OK Orientin Johan Bäckman, jonka loppuaika oli 25 minuutin korvilla. Hetkisen jälkeen ORalaisiakin alkoi tulla maaliin tasaista tahtia. Happoja oli kertynyt yhden jos toisenkin jalkoihin treenin aikana. Suunnistustehtäviäkin oli hyvin, joten onnistunut harjoitus kaikin puolin.

Maittavan ruokailun jälkeen siirryimme Antin laatimien karttaharjoitusten pariin auditorioon. Tunnin aikana käytiin läpi erilaisia maastotyyppejä Suomesta sekä Euroopasta, ja miten erilaisia suunnistustehtäviä niissä on. Jokainen piirsi useita reitinvalintoja ja rastinottoja, joita sitten vertailtiin porukalla keskenään ja oikeisiin GPS-viivoihin. Samalla käytiin läpi rastivälin suunnittelua, mitä pitäisi ottaa millonkin huomioon. Jukolan ykkösväliäkin pohdiskeltiin. Kuvissa näkyy yksi esimerkki rastivälin ja karttakuvan yleistämisestä.

Iltapäivän harjoituksessa keskityttiin lihaskuntoon, lajina oli BodyPump by Eero Piironen. Tunti oli suunniteltu suunnistajille sopivaksi, useita lihasryhmiä käytiin hyvin läpi. Tunti näytti myös toimivan, kukaan ei päässyt liian helpolla. Loppuun vielä venyttelyt niin hyvä harjoituspäivä olikin paketissa.

Osallistujia oli reilusti: Antti, Hannu, Lauri, Niko, Juha, Emmy, Eero, Vesa, Lauri, Niina-Mari, Eero, Erika, Mape, Johan ja Sanni. Leiripäällikkönä toimi Eero Piironen.

Raporttia kirjoittelivat Niina-Mari ja Eero I

Treenipäivän karttaosion linkit löytyvät Valmennus-sivulta